Transport auto’s


Transport van auto’s voor financial lease

Een transport per vrachtwagen of boot met personenauto’s is een transport waar men de papieren extra goed dient te controleren. Met name bij grensovergangen zijn papieren van personenauto’s een lastig ding. Deze zullen extra goed worden gecontroleerd.

financialleaseAuto’s zijn namelijk dure producten en producten waar veel status aan wordt gegeven. Het is algemeen bekend dat met name auto’s worden aangekocht met zwart geld door personen uit criminele bendes en maffia’s. Dit is in veel landen dus een gevoelig punt. Om te voorkomen dat nieuwe, dure, luxe auto’s worden aangekocht met zwart geld vanuit het buitenland, worden de papieren van het transport dat personenauto’s vervoert dus extra goed gecontroleerd.

Het is essentieel dat deze papieren goed duidelijk maken voor wie de auto of auto’s bedoeld zijn. Dus met naam, toenaam, adres en paspoortgegevens. In sommige gevallen zijn dit de autoverkopers en occasions. In veel gevallen worden personenauto’s en bedrijfsauto’s echter aangekocht van het autobedrijf en dan pas in bestelling gedaan bij het automerk, vaak met persoonlijke eisen, voorkeuren en persoonlijk samengestelde pakketten. Je moet je voorstellen dat een autoverkoper niet alle mogelijke scenario’s aan auto’s in huis heeft. Dus bijvoorbeeld in kleur, maar ook in interieur en extra mogelijkheden qua bekleding, power en look. Deze worden pas besteld bij de autofabrikant wanneer een klant ernaar vraagt en heeft betaald. Alle gegevens moeten in de papieren duidelijk worden gemaakt. Zo niet, dan kan een douanebeambte moeilijk gaan doen.

 

Van wie is de auto bij financial lease?

Een recent bekend geworden geval was een voorbeeld van een douanebeambte die moeilijk deed. Deze ambtenaar had z’n dag niet en pluisde alles heel precies uit. Soms heb je van dit soort mensen. Het zijn mensen die het beetje macht wat ze vinden dat ze hebben in hun baan volledig uitdiepen. Ze gaan helemaal los op de macht die ze voelen over andere personen, ten nadele van de andere personen die met hen te maken krijgen. Het geeft ongemakkelijke en moeilijke situaties.

De chauffeur in kwestie vervoerde personenauto’s en bedrijfsauto’s die via een financial lease van Rosfinance.nl waren gefinancierd. Het lastige aan deze situatie is dat in het geval van financial lease de auto niet van de leasemaatschappij is, maar van de consument / van de klant.

Bij een financial lease kan een klant namelijk een auto kopen terwijl de leasemaatschappij de financiën regelt. Vervolgens betaalt de klant een maandelijks bedrag aan de leasemaatschappij voor de financial lease. Gedurende de leaseperiode is in het geval van een financial lease de auto in het bezit van de klant, en niet in het bezit van de leasemaatschappij. Dat is een belangrijk kenmerk van een financial lease auto.

Voor de douanebeambte was deze organisatie te ingewikkeld. Hij begreep het simpelweg niet en was blijkbaar geheel onbekend met het fenomeen van financial lease. De beambte bleef erg moeilijk doen en gebruikte overduidelijk de macht die hij voelde dat hij had. De vrachtwagen met chauffeur bleef daardoor onbedoeld te lang langs de weg staan bij de grenscontrole. Dit kost niet alleen tijd, maar ook geld voor de verzender en het transportbedrijf. De tachograaf bracht dit oponthoud juist aan het licht met de correcte data.

Financial lease is afgelopen

Wat gebeurt er nu? Je hebt nu eindelijk je auto afbetaald want jouw financial lease is afgelopen. Dit houdt in dat je de keuze hebt om de auto te houden of een nieuwe auto wilt leasen. Dit is in principe hetzelfde als wanneer je een telefoon abonnement hebt. Mensen zijn vaak na een aantal jaar weer uitgekeken op een auto. Daarom kiezen veel mensen ervoor om nieuwe auto te gaan leasen. Dan start je dus eigenlijk weer vanaf voor af aan. Je gaat weer op zoek naar een nieuwe leuke auto en betaald weer een vast bedrag per maand. De auto die jij nog in bezit hebt kun je natuurlijk verkopen. JE krijgt hier dan ook vaak een leuk bedrag voor terug.

Financial lease