Transport kleding


Transport van Name It Kinderkleding

nameitkinderkledingDe tachograaf is een geweldig interessant apparaat. Het geeft zoveel informatie over de rit die de chauffeur heeft afgelegd. Het geeft bovendien waardevolle informatie voor het transportbedrijf, maar ook voor de verzender of ontvanger. Het is waardevolle informatie over de kwaliteit van het vervoer van hun producten.

Denk bijvoorbeeld aan het vervoer van bederfelijke producten. Het is van groot belang dat de vrachtwagen niet te lang stilstaat, want dat kan de temperatuur van de gekoelde aanhanger dermate stijgen dat er een ongewenste situatie ontstaat van de bederfelijke producten. Zowel de ontvanger, verzender als het transportbedrijf moeten deze cijfers kunnen laten zien om te kunnen onderbouwen of er wel of geen reden is om aan te nemen dat de producten in de gekoelde wagen wellicht tijdens het transport zijn blootgesteld aan te hoge temperaturen. In dat geval kan het zo zijn dat de producten helaas niet mogen worden verkocht in de winkels, simpelweg omdat de kwaliteit van de producten mogelijk onvoldoende is. Oftewel, de producten kunnen bedorven zijn.

Dat is het mooie van de tachograaf. De tachograaf geeft deze waardevolle informatie. Het is zo’n simpel apparaat, maar met zo’n belangrijke functie. Dat maakt het analyseren van de data die de tachograaf heeft gemeten ook interessant. Je bent alsmaar opzoek naar mogelijk onregelmatigheden. Wanneer je deze opmerkt, ga je natuurlijk eerst het verslag van de chauffeur langs op zoek naar een mogelijke verklaring. Vaak kan deze worden gevonden, maar soms ligt de situatie iets complexer. Of het kan natuurlijk gebeuren dat de kwaliteit van het verslag van de chauffeur niet voldoende is waardoor er nog onbedoeld onduidelijkheden zijn. Het zijn natuurlijk chauffeur, geen professionele schrijvers of hoogopgeleide personen die geschoold zijn in het schrijven van rapporten en verslagen. Het is dus prima wanneer de kwaliteit soms onvoldoende blijkt om de data van de tachograaf juist te kunnen interpreteren.

 

Name It Kinderkleding per ongeluk gedoneerd

Een lachwekkende situatie die weerspiegeld hoe het verslag van een chauffeur soms niet de nodige informatie kan bevatten om de data van de tachograaf juist te kunnen interpreteren, is de volgende. Een transportbedrijf deed meerdere klussen voor een distributiecentrum in kleding. Er waren eens twee verschillende transporten: een transport zou een vracht met Name It Kinderkleding vervoeren naar de ontvangen, een webwinkel genaamd Amazingkids.nl. Een tweede transport bestond uit kleding van ook Amazingkids.nl wat de webwinkel niet had verkocht en wilde doneren aan een goed doel in Oost-Europa. Beide transporten stonden in hetzelfde distributiecentrum. Bij de administratie van het distributiecentrum is er een fout ontstaan in de papieren. Het was een klassiek geval van dingen door elkaar halen. Het resultaat was dat de vracht met nieuwe Name It Kinderkleding naar Oost-Europa is gestuurd en de vracht met kleding voor donatie naar de klant. De donatie bestond toevallig voor een klein gedeelte ook uit Name It Kinderkleding, maar de vracht met nieuwe Name It Kinderkleding was natuurlijk bedoeld om te verkopen in de webwinkel, in plaats van dat nieuwe Name It Kinderkleding zou worden gedoneerd.

nameitkinderkleding

De fout in de transporten werd te laat opgemerkt. De vracht met nieuwe Name It Kinderkleding werd gedoneerd aan arme kinderen in Oost- Europa terwijl de afgedankte kleding opeens weer tevoorschijn kwam bij de webwinkel. Het was een grappige, maar dure fout.